Címlap » Ingatlanhasznosítás
Spirál Irodaház

Spirál Irodaház

SPIRÁL IRODAHÁZ

 

Az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt. a Budapest, Dózsa György úton elhelyezkedő, 2008-ban épült Spirál Irodaházat (1134 Budapest, Dózsa György út 128-130.). stratégiai céljainak megfelelően 2020. év októberében vásárolta meg.

Az Irodaház a Westend bevásárlóközpont és a Dózsa György út VI. kerületi szakaszának, a Városliget hatósugarának találkozásában helyezkedik el. A város üzleti hasznosítású épületei régebben a Váci út vonalára koncentrálódtak, jelenleg viszont a Dózsa György út ezen szakaszán is több beruházás van folyamatban a Spirál Irodaházhoz hasonló funkciójú épületekkel.

Az ingatlan elhelyezkedése közlekedés szempontjából kiváló. Mind kötöttpályás, mind pedig szabadpályás tömegközlekedési eszközökkel könnyedén megközelíthető. Gépkocsival történő megközelítés egyszerű. A személygépjárművek parkoltatását 4 szinten, mintegy 430 férőhelyes teremgarázs biztosítja.

Az Ingatlan alapterülete: 9500 m², Az Irodaház nettó beépített területe mintegy 48.000 m²

Az épülettömeg két részre szakad, kissé befordul az utca vonalától, így kapuzatot képez a tömb belseje felé. A két épülettömeget a nagyvonalúan ívelő tető fogja össze.

A belső udvarok és a sétány intimitásának megőrzéséhez hozzájárul az udvarok szintjének megemelése mintegy másfél méterrel az utcaszint fölé. A központi előcsarnok egy könnyed üvegpavilon, amely egyfajta szűrőként szolgál az út és a tömb belső világa között és nappal szabadon átjárható a belső étterem és kávézó felé.

Az udvarok a sétány szerves részét képezik a kialakított teraszokkal, vízfelületekkel és gazdagon telepített növényzettel.

A 174 méter hosszú Dózsa György úti homlokzat impozáns megjelenésével, könnyű megközelíthetőségével és a tágas, parkosított, vízfelülettel ellátott belső kerttel barátságos munkakörnyezetet biztosít az ott dolgozók részére.

Az irodaház, valamint a benne található épületszintek megközelítése akadálymentesen a mozgáskorlátozottak számára is megoldott.

Az Irodaház műszaki üzemeltetését, az üzemeltetési struktúra átalakítását követően 2021. április 01-től teljes-körűen a Prizma FM Kft. látja el.

Az Irodaház irodatereinek egészét a Nemzeti Adó és Vámhivatal bérli. A bérleményben a standard irodatereken túl megtalálhatók földszinti recepciók, konferencia terem, tetőkertek, valamint teraszként használható járható tetőfelületek is.

Az épület földszintjén étterem és kávézó, valamint fittness terem üzemel. Az épület parkolóhelyeinek egy része bérlői használatban van, míg másik része fizetőparkolóként üzemel.

Az ingatlan jelenleg 100 %-os kihasználtsággal működik.

Összegezve az épület jellemzői a következők:

-          akadálymentesített épület

-          álmennyezet

-          egyénileg szabályozható hőmérséklet az egyes irodai egységekben

-          emelt padló

-          épület felügyeleti rendszer

-          frisslevegő ellátás

-          nyitható nyílászárók

-          kiváló tömegközlekedési lehetőség

-          kényelmes és gyors liftek

-          kártyás beléptető rendszer

-          személyenkénti hozzáférést biztosító kulcstablók

-          sprinkler rendszer

-          kamerarendszer

-          4 csöves légkondícionáló

-          belső udvar, tetőkertek, kerti tó

-          teremgarázs

-          étterem az épületben

-          konferenciaterem

-          24 órás portaszolgálat

-          recepció